Klanten aan het woord

Erna

“Je bent nooit te oud om te leren”

Wie had dat tien jaar geleden kunnen bedenken dat ik ooit aan atletiek zou gaan doen! Via mijn dochter Marjolein ben ik in aanraking gekomen met atletiek. Zij was een fanatieke atlete en deed regelmatig aan wedstrijden mee. Als ouder moet je dan vaak rijden en dan komt ook gauw de vraag of je een jurycursus wil gaan volgen. Uiteraard heb ik daar geen nee op gezegd. Je kunt beter een doel hebben dan alleen maar toekijken. Tijdens de cursus kwamen vele onderdelen aan bod. Een daarvan was kogelslingeren. Dit konden wij ook uitproberen. Toen durfde ik dat niet omdat ik dacht dat ik niet sterk genoeg zou zijn. Wel vond ik dit een leuk en interessant onderdeel. De kiem was gelegd.

Het overgrote deel van mijn sportleven heb ik altijd gebasketbald. Altijd competitie en de wil om te winnen. Echter omdat er veel duw- en trekwerk onder de basket is, ben ik, zes jaar terug, op zoek gegaan naar een andere sport. Mede ook omdat ik toen geblesseerd was geraakt aan mijn knie.

Via mijn werk mocht ik vijf jaar geleden 6x kennis maken met personal training bij Muscle Motion. Onder begeleiding van Janine Moeken ben ik sterker geworden en de oefeningen kon ik mooi doen tijdens de training van Marjolein. In plaats van zitten kijken was ik zelf actief bezig. Toen ik genoeg vertrouwen had in mijzelf, ben ik aan gaan sluiten bij de trainingen van Aiko Staudt.

Met name kogelslingeren vind ik het mooiste onderdeel van de werp 5 kamp. Dit komt omdat je een sterke core moet hebben, omdat anders de slinger er met jou er vandoor gaat. Naast slingeren vind ik gewichtwerpen ook een leuk onderdeel. Dit onderdeel lijkt een beetje op slingeren alleen is er geen lang draad, maar een korte ketting. Daarnaast heb je nog discuswerpen, kogelstoten en mijn minst favoriete onderdeel speerwerpen.

In 2018 ben ik begonnen met wedstrijden. Tijdens mijn 1e wedstrijd kogelslingeren gooide ik 15,10m. Inmiddels is mijn persoonlijk record 28,46m.
Mijn 1e (werp)meerkamp in 2019 had ik 1806 punten. Mijn 2e meerkamp vorig jaar had ik al 2128 punten. Mijn doel is 2500+. Vorig jaar wilde ik voor het eerst in mij leven aan het NK mee doen, omdat het in Hengelo werd georganiseerd. Helaas is dit niet doorgegaan. Dit jaar krijg ik een nieuwe kans.

Mijn doel is over de 30 meter te slingeren. Ik vind het belangrijk om doelen na te streven en beter te worden. Ook nu ben ik vorig jaar weer naar Janine Moeken gegaan om sterker en mobieler te worden, zodat ik over de 30 meter kan slingeren. Met een schema bij de hand kan ik hier iedere training aan werken. Een half uur/ 3 kwartier gebruik ik om de oefeningen te doen. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ik fanatiek ben en het beste uit mezelf wil halen. Mezelf verbeteren is het doel.
 

Astrid

2020 Was voor mij wel een pechjaar te noemen; een periode van ziekte, behandelingen en andere tegenslagen volgden elkaar op en daarna was het gedaan met mijn mentale en fysieke gesteldheid. In eerste instantie ging ik dit ‘te lijf’  met wat meditatie en oefeningen van internet; ik wilde natuurlijk zo veel mogelijk weer de oude worden en terug naar het werk.

Omdat ik Janine Moeken al vrij lang ken via PT en Small Group Training, ging ik eens bij haar te rade en kwam erachter dat zij ook sportbegeleiding geeft aan mensen met een ziekte/medische beperking of ziekteverleden en ervaren is met deze groep mensen. Dat kwam als geroepen en de keuze lag voor de hand, ook omdat ik wist dat het bij Janine met de kennis, ervaring en kwaliteit wel goed zit, erg goed eigenlijk. We hebben naast fysieke training de voeding onder de loep genomen (wat kon ik zoal het beste eten i.v.m. mijn herstel, rekening houdend met allergieën en we kwamen erachter dat ik te weinig at), want ook op dat gebied kun je prima bij Janine terecht.

Alle trainingen werden afgestemd op mijn energieniveau van dat moment en er werd rekening gehouden met de mentale behoefte. Als ervan dat laatste sprake was, trainde ik niet, maar gingen we sparren over wat mij bezighield en waar nodig gaf zij adviezen en tips. Hoe meer op maat wil je het hebben? Ik ben inmiddels zodanig hersteld, dat ik het vertrouwen terug heb in mijn lichaam en mentale kunnen. Fysiek ben ik fitter, sterker en heb geen last meer van moeheid (dat was een gevolg van behandelingen). Ik heb geleerd en ervaren wat voeding met je kan doen en hoe ik mijn energie het best kan verdelen over de dag. 

Deze ervaringen wens ik alle zieke of herstellende mensen toe, maar zeker ook alle gezonde mensen! 

Victor

Mijn naam is Victor en ik ben 21 jaar oud en momenteel doe ik een opleiding aan het KMS bij Defensie. Mijn reden om te gaan trainen bij Janine kwam voornamelijk omdat ik mijn lichaam op een goede manier wou gebruiken tijdens het trainen. Daarbij had ik een schouderblessure waar ik maar niet vanaf kwam. Janine heeft mij weten klaar te stomen voor mijn start bij Defensie. Ze heeft mij geleerd om gedoseerd op een goede manier te trainen. Dankzij haar deskundigheid kan ik nu mijn opleiding bij Defensie pijnvrij doorstaan. Daarvoor ben ik haar erg dankbar en kan ik de trainingen bij Muscle Motion erg aanraden!

 

 

Paul

Al vele jaren heb ik last van een pijnlijke onderrug. Vaak werden de klachten aan een opkomende hernia gelinkt. Uiteindelijk bleek ik een tussenwervelschijf te missen. Volgens de artsen in het ziekenhuis was dit te wijten aan een slechte houding i.c.m. lokale artrose op de tussenwervelschijf. Een simpele oplossing konden ze me niet geven. De zeurende pijn zorgde regelmatig voor maar een paar uur slaap per nacht, wat me na een aantal maanden echt begon op te breken. Ondanks de tientallen bezoeken aan fysio’s, chiropractors en manueel therapeuten bleef de pijn en de slechte nachtrust aanhouden. Op advies van een collega kwam ik bij een osteopaat terecht die met mijn bindweefsel aan de gang ging. Dit gaf in eerste instantie een enorme verlichting. Echter geeft dit geen structurele oplossing. Door het missen van de tussenwervelschijf dien ik doelgerichte trainingen uit te voeren om mijn spieren, gewrichten, bindweefsel, etc. in goede conditie te houden. Via via kwam ik bij Janine terecht. Ik merkte direct dat ze het anders aanpakt t.o.v. alle andere specialisten waar ik de afgelopen jaren ben geweest. Met haar doelgerichte oefeningen, kennis van het menselijk lichaam en enthousiasme heeft zij het voor elkaar gekregen dat ik nu al bijna een jaar lang pijnvrij slaap. Het meest bijzondere vind ik nog dat ze het voor elkaar krijgt dat ik mijn lichaam zo zwaar op de proef kan stellen, zonder er een apparaat of gewicht bij toe te passen.  Elke (anderhalve) maand ga ik nog langs om een nieuwe schema door te nemen om de trainingen uitdagend te houden en zo alle onderdelen van het lichaam onder handen te nemen. Bedankt Janine!

Sengul

De maanden september en oktober zijn in ons gezin feestmaanden, we vieren namelijk allemaal onze verjaardag. Het begint in september met onze zoon en dan mijn man, om midden oktober te eindigen met mijn verjaardag. Dit jaar zou alles anders worden…

Reeds enige tijd voelde er iets onaangenaams onder mijn linker oksel. Toen dat zeurderige gevoel maar niet ophield heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij de huisarts.  Door onze huisarts werden we voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis doorverwezen. De echo was de aftrap van een intensieve week aan onderzoeken om uiteindelijk, net voor mijn verjaardag te horen dat er sprake was van uitzaaiingen borstkanker in de linker okselklieren.

Tijdens de daaropvolgende gesprekken krijg je het behandelplan met oog op genezing; chemo, operatie en bestraling. Daarbij ook het advies om te bewegen, sterker nog sporten! Dagelijks krijg ik voldoende beweging, maar actief sporten was niet echt mijn “ding”. Ondanks de emotie die bij het hele proces komt kijken bleven we wel allemaal nuchter en vooral strijdbaar. We doen dit!

Gelukkig was mijn man al een tijdje actief met een personal trainer, Janine Moeken van Muscle Motion in Hengelo. Hij had een stok achter de deur nodig en is uiteindelijk 20 kg afgevallen. Waarom ga je niet eens praten met Janine, zei hij. Uiteindelijk heb ik voor mezelf een afspraak gemaakt met Janine en Mitchell om mekaar te leren kennen en vooral te horen hoe zij dit zou aanpakken. Het doel was om zoveel mogelijk mijn energieniveau tijdens de intensieve behandelingen te behouden. Meteen de afspraak gemaakt om 2x per week een half uurtje intensief op de PT-studio te komen trainen, aangevuld met een thuisschema. De eerste sessie bij Janine viel samen met de eerste chemo. Waar je de verhalen hoort en leest van verlies aan energie, is het tegenovergestelde bij mij merkbaar. Fysiek slopende chemo gevolgd door een operatie en vervolgens nog eens bestraling, je lichaam krijgt een flinke aanval te verwerken! Door de behandeling heen werden de oefeningen bij Janine aangepast aan mijn “kunnen” en ik kan zelfs zeggen dat ik meer energie heb dan voorheen! Dat ik het sporten nog leuk zou vinden, had ik vroeger niet kunnen voorstellen.

Het was een lange strijd. Sporten heeft me veel energie gegeven om de strijd vol te houden en vooral ook mentaal positief te blijven. Ik kan iedereen die aan sporten tijdens de chemo zou twijfelen, het ten zeerste aanbevelen.  Dank aan Janine en Mitchell van Muscle Motion!

Christina

Sinds ik was begonnen met studeren in 2007 vlogen de kilo’s er makkelijk aan, in no time was ik 15 kg zwaarder geworden. Na jaren van zelf proberen hier iets aan te doen, waarbij er telkens 2-3 kg afgingen die er daarna met dezelfde snelheid weer bij opkwamen, had ik vorig jaar eindelijk besloten om een personal trainer in de hand te nemen. Daar kwam Janine om de hoek kijken, haar motto van een gezonde geest in een gezond lichaam spraken mij bijzonder aan, omdat ik een zware baan heb en dus heel erg goed moet letten om niet over de grens te gaan met te hard sporten. Dit was in het bijzonder zo omdat ik na een hersenschudding in het verleden erg gevoelig ben om klachten te krijgen bij overbelasting.  Janine wist hier perfect op in te spelen. Ze had een mooi opbouwschema gemaakt, waar de balans tussen uitdagend sporten en niet overbelasten altijd gehandhaafd bleef. Niet één keer ben ik over de grens gegaan, terwijl dat bij mijn eigen pogingen om te gaan sporten regelmatig gebeurde. Daarnaast liegen de resultaten er niet om: na al die jaren proberen ben ik nu in 9 maanden tijd 12 kg afgevallen! Zij verzon elke keer leuke nieuwe oefeningen, waardoor ik de motivatie voor het sporten goed vast kon houden. Daarnaast luisterde ze ook goed naar mijn eigen wensen. De dieetvoorschriften die ik meekreeg, namelijk minder koolhydraten eten, vind ik na 9 maanden nog steeds erg makkelijk vol te houden. Als bijeffect heb ik gemerkt dat ik door de krachttrainingen ook zelfverzekerder en assertiever ben in het dagelijkse leven. Daarnaast heb ik ook meer energie door de combinatie van sporten en gezonder leven. Ik ben zelfs al een paar maanden gestopt met roken. Kortom: voor iedereen die een serieuze commitment aan wil gaan met zijn lichaam, hetzij om fitter te worden, hetzij om af te vallen, hetzij om meer zelfvertrouwen te krijgen, is gaan sporten bij Janine een heel goed idee!

Michiel

Zelf ben ik al jaren actief in het vak van Fitnessinstructeur en Paramedisch trainer bij een Fysiopraktijk. Al veel kennis hiermee opgedaan en vanuit de Fysio werd mij deze cursus aangeboden. In 3 modules legt Janine het recht voor zijn raap uit. Praktisch toepasbaar, duidelijk en vlot. Ze weet precies waar ze het over heeft en hiermee geeft ze je de handvaten om jezelf als trainer op een hoger niveau te tillen. Je hebt als paramedisch trainer ook veel meer verantwoordelijkheid naar je patiënten toe. Ik vind het geweldig om de fysiotherapeut beter te begrijpen, maar ook om duidelijker een beweegplan samen te stellen waar de patiënt wat aan heeft. Kortom een must have als eerste cursus voor de serieuze trainer op paramedisch gebied! Een beroep wat naar mijn mening nu aan het opkomen is. 

Daisy

Een echte doorzetter, dat ben ik wel geworden na vorig jaar (mei 2016). Na zo’n 2 jaar met rug klachten rond te hebben gelopen en overgewicht. Een intake gesprek aangegaan met Janine en daar mijn doelen besproken. Ik had meteen al een goed gevoel bij Janine. Ze wist al gauw wat ik nodig had, zeer deskundig.  Voeding aangepakt en de juiste training voor de rug. Ik heb mij nog nooit zo energiek gevoeld, als trainen met Janine (natuurlijk met de duidelijke persoonlijke schema’s zelf ook aan de slag!). Maar toen de rug klachten verdwenen waren na een aantal weken, kreeg ik alleen maar meer een boost. Janine weet wel van aanpakken met pit. Met elke meting die ik had met Janine zag ik mijn lichaam met sprongen vooruit gaan. Conditie ging vooruit, gewicht nam af en ik kreeg weer spiermassa. Ohh!! en niet te vergeten ik kreeg mijn sexy curves weer terug.  Ik train nog meerdere malen per week met schema’s van Janine, en geniet echt van de training. Ik denk nog vaak terug aan de trainingen van Janine en dat geeft dan nog extra power. Ik bedank Janine voor mijn lifestyle change!

Huub

Ik ben een 19 jarige student Engelstalige bedrijfseconomie. Tot anderhalf jaar geleden zat ik in een revalidatie traject om om te leren gaan met mijn spierproblemen. Nadat ik hiermee klaar was ben ik begonnen te sporten, dit ging niet zo goed omdat mijn lichaam gewoon niet ‘’normaal’’ functioneerde. Sommige oefeningen begonnen mij gewoon echt zeer te doen en ik zag totaal geen vooruitgang over die zes maanden. Toen ben ik op advies van mijn doctoren op zoek gegaan naar een personal trainer. Ik heb lang gezocht en uiteindelijk kwam ik op Janine terecht.

Ik heb daarvoor nooit in kunnen schatten wat voor een verschil een goede personal trainer maakt. Na 6 maanden zonder vooruitgang zag ik eindelijk resultaten toen ik met Janine begon te trainen. Janine weet waar ze het over heeft, ze is goed opgeleid en heeft altijd wel een oefening bij de hand. Zelfs voor mijn situatie komt ze altijd met oplossingen. Zo konden we samen achterlopende spiergroepen extra trainen zodat er resultaten kwamen.  Dit zorgt ervoor dat ik eindelijk doelen bereik die ik mijn hele leven als onbereikbaar heb gezien. Natuurlijk moet je er zelf tijd en energie in steken maar Janine maakt het als personal trainer gewoon een heel stuk makkelijker en leuker.

Verder maakt Janine na elke training een schema wat je kunt volgen. Zo weet je dat je goed bezig bent en hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dat is gewoon een hele geruststelling en dan kan ik me focussen op het sporten.

Janine is een perfecte personal trainer omdat ik iedere vraag aan haar kan stellen. Ze help mij om doelen te bereiken die ik nooit als bereikbaar had ingeschat en dat op een leuke en gezellige manier. Hierom is zij nog steeds (ik hoop met plezier) mijn personal trainer. Absoluut een aanrader dus!!

Frank

Huisje Perfect …Weertje Perfect… …Baantje Perfect …En dan plotseling alles niet meer Perfect!

Dit overkwam mij november 2012, `als een donderslag bij heldere hemel`.

Ik werd ’s morgens op mijn eerste dag van de vakantie wakker en zag mijn hele wereld ineen storten, ik kon alleen nog maar huilen….huilen…huilen…..

Na bijna een week in bed doorgebracht te hebben heeft mijn vrouw me meegesleept naar de dokter, deze constateerde al snel dat ik een Burn Out had…..

Burn Out… dat hebben toch alleen maar anderen… zwakkeren…? Ik had me tien jaar lang staande gehouden in een loodzware situatie….en dat ging toch altijd prima?

En dan een karakter hebben dat je alles en iedereen koste wat koste moet helpen zodat je jezelf bijna altijd wegcijfert. Tja als ik het nu zo terug lees, is het niet verwonderlijk dat ik een keer onderuit ben gegaan. Het zijn namelijk alle ingrediënten voor een Burn Out.

Via de dokter ben ik in contact gekomen met een Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg, ik had al jaren lange ervaring bij psychologen en psychiaters ivm de ziekte van mijn vrouw…

Echter bleek deze aanpak bij mij niet aan te slaan ipv vooruit ging het alleen maar slechter met me…

Aangezien ik vooral in mijn jeugd veel gesport had en dit altijd heerlijk vond, wilde ik eens kijken of er niet een combinatie van Mental coaching en sporten bestond en via zoekopdrachten in Google kwam ik bij Musclemotion uit… Mens sana in corpore sana (een gezonde geest in een gezond lichaam) sprak mij persoonlijk erg aan…. Uiteindelijk heeft mijn vrouw contact gezocht met Janine en met haar een afspraak gemaakt. We zijn samen op oriënterend gesprek geweest en er was vrijwel direct een klik… Voor mij de bevestiging dat deze dame welke voor me zat, mij wel aan kon ….. en bij Janine een enorme drive / uitdaging om met mij aan de slag te gaan…. En zo werd al snel de eerste afspraak gemaakt…..

Ik heb nu de eerste serie van tien lessen gehad, de ene keer Mental Coaching en de andere keer een sportafspraak bij FFF het resultaat: Zoals we zeggen, “met het Koppie”, gaat het steeds beter...Dankzij de persoonlijke aanpak welke voor ieder individu weer anders zal zijn hebben we hard geknokt voor herstel

en hebben we enorme stappen gemaakt:

Janine namens mij en mijn vrouw enorm bedankt voor je vastberadenheid, geloof en inzet

Mathijs

Mijn naam is Mathijs de Ruiter, ik ben een BMX'er en beoefen dit op nationaal en internationaal niveau. Om een goede BMX'er te zijn is het belangrijk zeer explosief en snel te zijn. Op deze punten wil ik mezelf verbeteren om een hoger niveau te halen in de sport.

Voorafgaand aan het seizoen was ik van plan me meer te gaan richten op maximale kracht en gedurende het seizoen op explosieve kracht. Ondersteuning daarin is erg belangrijk zodat ik me volledig op de trainingen kan richten en me niet zo veel op het maken van schema's en het denken over welke oefening ik wanneer moet uitvoeren met hoeveel rust tussen de oefeningen. Om die reden ben ik gaan samenwerken met personal trainer Janine Moeken.

Janine maakt mijn schema's en periodisering voor het wedstrijd seizoen en de voorbereidingsperiodes. Hierdoor kan ik me beter focussen op de uitvoering van de trainingen en kan ik me minder bezig houden met het maken van de trainingen.

Dit jaar heb ik me gekwalificeerd voor het EK (11-13 juli Roskilde, Denemarken) en WK (22-27 juli Rotterdam) BMX

Daphne

Vorig jaar (2011) in de zomervakantie had ik me voorgenomen om te gaan sporten. Ik deed aan tennis 1x per week, heel gezellig, maar dat zette conditioneel gezien geen zoden aan de dijk! Ik wilde dat mijn conditie beter zou worden en mijn vel wat strakker….

Ik ben in september meteen met Janine aan de slag gegaan. Tijdens de intake werd bevestigd wat ik al vermoedde, mijn conditie was zeer slecht. Dat krijg je wanneer je weinig beweegt en 1 pakje per dag rookt. Toch was het behoorlijk confronterend! Na een paar trainingen heb ik het aantal sigaretten weten te halveren en mijn conditie ging naar goed! Maar in februari van dit jaar ging de knop helemaal om en heb ik geen sigaret meer gerookt en voel ik me veel beter. Ik train wekelijks een uur met Janine. Meestal bij de sportschool, maar soms ook bij mij thuis.

De trainingen zijn zwaar, maar geven me een erom voldaan gevoel. Krachttraining wordt afgewisseld met cardio……. In april ben ik ook in de bootcampgroep van Janine mee gaan doen. "Soldatentraining" in het park, net als de individuele training zwaar maar ook lekker. Ik ben iedere week weer blij dat ik het heb gedaan!

Naast deze trainingen sport ik nog 1x in m'n eentje volgens een trainingsschema van Janine. Sporten hoort er nu helemaal bij voor mij. Ik loop nu zelfs hard. Geen reuze afstanden, maar toch…… Een jaar geleden had ik dat niet voor mogelijk gehouden. 

Janine is een goede trainer maar daarnaast ook coach voor een gezonde lifestyle!

 

Hilde

Zo, -25 kilo later heb ik eindelijk mijn eigen gezicht terug en mn gewicht van 4 jaar geleden! Trots! Ja mensen, zelfs na een kind baren kan het goed komen ;-) met ook dank aan Janine Moeken ! En ja dankzij jou denk ik dat een walking fridge na bootcamp niet zo gek meer is :-)

Patricia

Gelukkig niet eigenwijs…

Na een aantal jaren van fanatiek sporten en letten op het voedingspatroon en toch niets afvallen, zelfs aankomen als ik alleen al keek naar het wijntje en stokbroodje op het terras, werd ik gewezen op de mogelijkheid van een personal trainer. In eerste instantie ‘Onzin! Ik sport fanatiek en dit moet toch eens goedkomen…’ Toch uiteindelijk besloten een afspraak te maken. Bij de intake werd ik aardig met mijn neus op de feiten gedrukt. Prima conditie maar een BMI waar je ongelukkig van wordt en spierkracht waarvan het verwonderlijk was dat ik mijn boodschappen zelf kon dragen.

De eerste sessie was slopend… wie houd ik voor de gek… elke sessie was slopend, nog steeds. Maar het resultaat is top! Centimeters, kilo’s, vervelende hoge getallen die allemaal lager werden. Ik was erg tevreden. Maar mijn toppunt is toch wel het persoonlijke advies dat ik kreeg. Al 5 jaar ernstige maagklachten en hiervoor medicatie en bijbehorende onderzoeken. Mijn arts nam mij niet serieus en dit hielp niet mee voor mijn doorzettingsvermogen. Nadat jij mijn voedingspatroon en sportpatroon had bekeken was er voor jou vrij duidelijk een probleem dat naar voren kwam. Lactose en Gluten.. mijn eerste reactie was (zo eigenwijs als ik ben) ‘Doe niet zo raar, dat gebruik ik mijn hele leven al en nooit ergens last van gehad.’ Toch maar braaf luisteren en guess what? Na drie dagen werden mijn klachten minder en na een week gestopt met medicijnen… dat is nu ruim 4 maanden geleden. Doordat ik nu op een bewuste manier bezig ben met sporten en eten voel ik met niet alleen energieker en prettiger in mijn vel maar er is weer een wereld voor me open gegaan sinds de maagklachten weg zijn en ik geen medicijnen meer gebruik. Ik kan je daarvoor niet genoeg bedanken.

Astrid

‘Van occasion naar showmodel’

Als lid van Fit 4 Free had ik posters zien hangen in de sportschool over het uurtje voedingsadvies op maandagavond. Na een maandje of 2 moed verzameld te hebben, maakte ik een afspraak bij Janine. Wij raakten naast voeding ook aan de praat over mijn pms-achtige klachten/overgangsklachten, gevoelens van onrust, slaapproblemen, gewichtstoename in korte tijd en energiegebrek. Zodoende vertelde Janine over de begeleiding die zij kon bieden als Personal Trainer/leefstijlcoach. Na alles bezonken te laten hebben – veilig thuis op de bank – groeide mijn enthousiasme, omdat de doelen die ik voor ogen had opeens bereikbaar leken.

Ik koos voor het persoonlijk begeleidingspakket van 3 maanden, dat houdt in dat Janine je twee keer per maand een half uur begeleidt en je elke maand voorziet van een nieuw trainingsschema.

Bij het intake-gesprek waar ook een conditietest en wat andere metingen werden gedaan, kwam ik al gesloopt aan, want ik had me de hele dag druk gemaakt over hoe zwaar de intake wel eens zou kunnen zijn en gewapend in sportuitrusting onderging ik deze testen. Tot mijn geruststelling kon ik tijdens de conditietest gewoon gaan liggen. Nou, dat lukte me wel. Scores: slechte conditie, algehele slapte van de spieren, etc. 

Tijd om aan de slag te gaan!

Na geleidelijke opbouw van de training, goede begeleiding, volgde na anderhalve  maand de tweede meting: ik was vooruit gegaan, mijn conditie was goed en het lichaam was hier en daar centimeters in omtrek afgenomen. Trots dat ik was!

Maar dat was nog maar een deel van de resultaten. Het andere deel was dat ik weer goed kon slapen, me beter kon concentreren, veel minder last had van stemmingswisselingen en meer controle kreeg over mijn (vr)eetbuien.

 

Inmiddels ben ik 5 maanden bezig en in een ‘zeer goede conditie’!

Een van de voordelen van het hebben van een goede conditie: mijn zoon uitzwaaien op het perron, trein op punt van vertrek: o jee, moet ik die twee trappen opsprinten, dat ga ik niet halen. Fractie van een seconde later: o ja, dat kan ik wél halen, want ik heb nu een goede conditie! Ik sprintte met mijn zoon mee, het kostte nauwelijks moeite, geweldig voelde dat.

Enne, aardige bijkomstigheid: nieuwe sportkleren kopen, omdat je sportbroek ‘te groot’ is geworden. Dan ook maar gelijk nieuwe sportschoenen – nog nooit eerder gekocht!

Van thuis kreeg ik vanaf het begin heel veel steun, dat heeft er ook voor gezorgd dat het sporten een onderdeel van mijn leven is geworden, een gewoonte.

Ik ben hieraan begonnen met het idee: 3 maanden begeleiding, een cadeau aan mezelf. Inmiddels vind ik dit het beste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Ik ben supertrots op wat ik in 5 maanden bereikt heb, dankzij de begeleiding van Janine!

Hanneke

Ja, ik geef het eerlijk toe. Ik ben een van die luie donders die een schop onder de kont nodig heeft om te gaan sporten. Best ook nog wel een stevige schop! Tegelijkertijd weet ik de weg naar de kast met daarin de heerlijkste koeken altijd blind te vinden. Tot overmaat van ramp ben ik ook opeens 30 jaar. Oftewel het officiële startsein die je lichaam aan je geeft met betrekking tot veroudering! In normaal Nederlands; het hangt er allemaal lekker bij.

Tijd voor actie. Nee voor ACTIE! Als de “wil” om wat te doen er maar zo ‘half half ‘is en het “kunnen” al helemaal niet, moet je toch echt iets ondernemen. Ik bedoel; weet ik veel hoe je nu echt moet sporten zodat je lichaam gaat doen wat jij wilt.

Dus heb ik geïnformeerd op de open dag in januari naar personal training bij Plaza. De week erna zat ik bij Janine op de bank mijn intakeformulier door te nemen, en het allerbelangrijkste de testen te doen. Mijn conditie was onder andere zeer slecht en mijn buikomvang een paar centimeter boven wat het zijn moet. Dat was spiegel nummer 1!

Aan de slag dus.  Met een hardloopschema om zelf te doen en een keer in de week oefeningen en cardio met Janine. Dat betekent dus ook oefeningen in apparaten waar je normaal met een boog omheen loopt en die spieren in gang zetten waarvan je niet eens wist dat je ze had. Uit je comfortzone. Spiegel nummer 2!

Maar wat is personal training gaaf! Iemand die speciaal voor jou een trainingsschema opstelt. Je voedingsadvies geeft. Kijkt of je de oefeningen wel goed doet, zodat je maximaal rendement behaalt, maar ook blessures voorkomt. Iemand die je apparatenvrees wegneemt en als klap op de vuurpijl centimeters laat verliezen. Want dan komt de tweede meting. Conditie; zeer goed. Buikomvang minus 4 cm. Bedankt Janine! Ik kan er weer tegenaan. 

Gerdien

Jouw mental coaching heeft mij lichamelijk maar ook geestelijk enorm geholpen. De reis naar Peru zie ik dank zij jou met vertrouwen tegemoet!
Mijn hartelijke dank.